Pages Menu
Categories Menu

Posted on sep 24, 2019

Zlatan – en av Sveriges bästa fotbollsspelare

Zlatan – en av Sveriges bästa fotbollsspelare

Zlatan Ibrahimovic är en av Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna och trots att han snart fyller 40 år spelar han fortfarande på hög nivå i laget Los Angeles Galaxy i USA.

Zlatan har spelat i det svenska landslaget under många år och har även rekord i antal mål i landslaget med 62 stycken. Han har också fått priset Guldbollen och andra priser en mängd gånger och har tjänat stora pengar som utlandsproffs i flera av de mest statusfyllda ligorna. Zlatan har bland annat vunnit Europa League med laget Manchester United.

Zlatan och andra fotbollsspelare drabbas ibland av skador men för det mesta leder de inte till kroniska besvär. En vanlig skada som främst drabbar äldre men även en hel del elitidrottare är artros i lederna. Artros blir bättre av fysisk aktivitet men det gäller att få rätt diagnos och behandling för att inte problemen ska förvärras. Hos Joint Academy får du en personlig fysioterapeut som lägger upp en skräddarsydd behandling för dig. Genom att kontakten sker via din mobil behöver du inte lägga tid på transporter och du kan även ta del av övningarna som du blivit rekommenderad i mobilen.

Hur har Zlatan blivit en av världens bästa fotbollsspelare?

En av anledningarna till Zlatans stora framgångar på planen är hans är goda fysik och fantastiska bollkänsla. Att vara fysiskt stark och ha talang för sin sport krävs för att lyckas inom alla idrotter men trots att en idrottare har de grundläggande egenskaperna behövs det ännu mer för att nå till den yttersta toppen. Det gäller bland annat att ha en mentala styrka för att orka med all träning och ständiga resor, något som Zlatan klarat av bra även innan han slog igenom stort.

Zlatan har också visat mental styrka när han har fått kritik för sin kaxiga stil och inte låtit sig brytas ner av de negativa kommentarerna. En annan viktig faktor för att bli en riktigt bra fotbollsspelare är att spelaren under sin uppväxt bor på rätt ställe där det finns möjlighet att träna med bra lag och möta andra lag på liknande nivå. Tack vare Zlatans uppväxt i Malmö har han under sina ungdomsår hela tiden kunnat spela med många andra bra fotbollsspelare och därför ständigt utvecklat sin spelstil.

Till skillnad från många andra svenska fotbollsspelare har Zlatan även haft en stökig uppväxt i en familj där det förekom bråk och problem med ekonomin. Vissa menar att en tuff barndom kan ge ett ökat driv till att lyckas inom en idrott och det skulle därför kunna vara ännu en förklaring till Zlatans enastående framgångar. I boken ”Jag är Zlatan” får läsaren ta del av hans liv både innan och efter genombrottet inom fotbollen. Boken blev en stor succé när den släpptes och det finns även planer på att göra en film av den.

Lucid