Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb 2, 2017

Åtgärder i samband med skador inom fotboll

Åtgärder i samband med skador inom fotboll


Om du spelar fotboll i en fotbollsklubb – vare sig det är inom högsta divisionen eller en lägre division – kan det hända att du skadar dig under träningen eller under en match. Skador i samband med idrottsutövande är tyvärr relativt vanligt idag, men det finns många åtgärder och hjälp att få oavsett vilken skada det rör sig om.

Vilka skador kan uppstå i samband med fotboll?

Inom fotboll är det vanligt med skador, inte minst i benen och fötterna. Meniskerna, fotlederna, sidoledsband och främre korsbandet är delar av kroppen som vanligtvis skadas inom denna sport. Även ljumskskador och hamstringsskador är vanliga. Med rätt hjälp och rehabilitering av skadorna kan återhämtningstiden ofta halveras, vilket gör att du snart är redo att spela som vanligt igen. Det är viktigt att spelare och tränare har viss kunskap om dessa skador, så att de snabbt kan kalla in en lämplig rådgivare och behandlare inom området, och sedan påbörja rehabiliteringen. Att vara oförsäkrad när man skadar sig kan innebära att du måste betala för att få den vård eller rehabilitering som du behöver. Detta gör att det är viktigt att du är försäkrad om du spelar fotboll ofta, och inte minst när du spelar på en högre nivå med många träningspass och matcher.

Olycksfallsförsäkring inom Svenska Fotbollsförbundet1200px-Arenastaden_September_2014_05

Svenska Fotbollsförbundet (SvFF) består av 3 226 medlemsföreningar inom svensk fotboll. Det här gör förbundet till Sveriges största inom våra specialidrottsförbund. Samtliga klubbar och spelare som är medlemmar i föreningen omfattas av en olycksfallsförsäkring, som i dagsläget går via Folksam. Det är inte bara de vanliga lår-, ben- och fotledsskadorna som kan uppstå i samband med fotboll. En olycklig tackling eller en krock med en annan fotbollsspelare under en match kan resultera i skador på andra delar av kroppen. Du kan till exempel skada huvudet, axlar eller ansikte. Även tänderna kan vara utsatta för skador, och då kan det behövas akut tandläkare. Genom att vara medlem i Svenska Fotbollsförbundet är du försäkrad mot skador av dessa slag, och behöver inte oroa dig att betala stora summor pengar för din skada.

Lucid